Из преписке

Избор

______________________________________________________________OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ОДГОВОР НА ПИСМА ЈЕДНОГ ПРИЈАТЕЉА КОЈИ СЕ СПРЕМА ДА ПРОГОВОРИ (фрагмент)

…. Dragi ….,
Samo da vas pozdravim i da vam kažem da meni nešto ništa ne ide od ruke…niti sam u stanju da završim započete pesme niti da započnem nove…satima i danima samo tako sedim i ni jednu reč da napišem… kao omađijana ne odmičem se..čekam..sve se nadam doći će pa da budem u pripravnosti..kao da reči uopšte ne postoje nego ja tek treba da ih izmišljam….uzalud mucam…mozda ono čeka da se ja baš odmaknem pa da dodje kad  ne očekujem..igra li se to samnom ili je nemost žig belog usijanja..
Neka je Božić na zdravlje vama i vasoj porodici ….

Dovoljno je da na svetu postoji samo jedan čovek koji ZNA pa da sve stvari i događaji zadrže svoj smisao koji preti da se izgubi u ovim sumanutim vremenima.
Čudno, ali ponekad je reći “hvala vam”, sasvim neprimereno…umesno za male, obične stvari..Аli ne i za one stvari koje zasigurno nikada nećete, ni u približnoj meri, moći uzvratiti svome dobročinitelju.
Ne umem odma da se radujem…

..

Постоје људи, и међу мојим пријатељма (новостеченим), који се годинама припремају да проговоре. Охрабрујем их месецима, недељама. Хоће ли проговорити напокон, али тако  да их разумем? Да их и други разумеју? Хоће ли наћи, не пут, макар ону узану стазу што води према речима које својим значењима указују на дубину њихових искустава, патњи, оклевања, ломова? Хоће ли изаћи из тог свог тескобног круга, који је збир свих оних другима невидљивих концентричних кругова, што допиру из најдубљег језгра њихове душе?…

(….)

ЛеЗ 0007609

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s